RFV Days

Ontdek Ontmoet Beleef
Regio Foodvalley

Regio Foodvalley Days 6, 7 en 8 juni 2024

Drie dagen vól inspiratie en kennismaken!

In Regio Foodvalley werken we samen aan een toekomstbestendige regio waar het goed leven en werken is. Een krachtige, prachtige en compacte regio met uitmuntende onderwijsinstellingen, sterke ondernemingen, boerenbedrijven en ambitieuze programma’s op het gebied van voeding en een gezonde leefstijl. Dit doen we niet alleen, dat doen we met elkaar!

Wij organiseren op 6, 7 en 8 juni 2024 de Regio Foodvalley Days. Drie dagen vól inspiratie en kennismaken! Kennismaken met elkaar en met onze regio.

Evenementen

Activiteiten Regio Foodvalley Days

Ontdek Regio Foodvalley op 6, 7 en 8 juni 2024

Op donderdag 6 juni organiseert de Economic Board Regio Foodvalley een ‘Inspiration Dinner’ voor partners uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs- en kennisinstellingen.

Vrijdag 7 juni is er een netwerkbijeenkomst voor alle partners en stakeholders van Regio Foodvalley. Na een gezamenlijke start gaan we met elkaar op pad om één of meer projecten en/of organisaties in Regio Foodvalley te bezoeken. We sluiten af met een netwerkborrel. 

Op zaterdag 8 juni kan je Regio Foodvalley wandelend of per fiets ontdekken. Een ideale gelegenheid om de regio op andere manier te beleven.

6 juni 2024

Regiotour

Ontdek & Ontmoet
bedrijven en organisaties in
Regio Foodvalley

Ervaar op 7 juni hoe kennis en praktijk samenkomen!

Op vrijdag 7 juni namen wij u graag mee naar een aantal bijzondere, verrassende en inspirerende bedrijven in Regio Foodvalley.
Wij lieten u zien hoe kennis en praktijk samenkomen en hoe wij – als overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen – samenwerken.

Tip

Ontdek & Beleef

Regio Foodvalley op 8 juni 2024!

Op zaterdag 8 juni ben je van harte welkom om Regio Foodvalley wandelend of fietsend te ontdekken. Wij hebben een aantal leuke, verrassende en ontdekkende routes verzameld.

Maak kennis met de mooiste bedrijven en organisaties uit de regio!

6, 7 en 8 juni 2024

Gedeelde supercomputer & Duurzaam brouwen

Gedeelde supercomputer

??

Duurzaam brouwen

??

Meer info

??

Toekomstbestendige bedrijventerreinen & Duurzame voedselproductie

Toekomstbestendige bedrijventerreinen

??

Duurzame voedselproductie

??

Meer info

?

Duurzame voedselproductie & Toekomstbestendige bedrijventerreinen

Duurzame voedselproductie

??

Toekomstbestendige bedrijventerreinen

??

Meer info

 

Boerderij van de toekomst en duurzaam wonen

Boerderij van de toekomst & Duurzaam wonen

Boerderij van de toekomst

Agrarisch ondernemers Roel van Dijk houdt zich naast zijn melk- en vleesvee bezig met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Een aantal jaar geleden heeft hij het besluit genomen om kleinschalig en duurzaam te gaan produceren in plaats van meer koeien te houden en te melken. Ook hebben ze een zelfoogsttuin en werken ze met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit najaar stond er een container op zijn erf voor het kweken van shiitakes. Een van zijn nieuwe producten is de ‘hybride’ hamburger, deze bestaat uit 50% vlees en 50% shittakes. Wilt u hier meer van weten? Boer Roel vertelt u graag meer over zijn boerderij van de toekomst.

Epos is één van de lidbedrijven van de Food Academy Nijkerk (FAN). Op vrijdagmiddag 9 juni wordt u bij Epos geïnformeerd over hoe de FAN bijdraagt aan goed opgeleid en gekwalificeerd personeel. Tevens presenteert Epos organisatie; Hoe Epos als bedrijf blijft innoveren in een allergeenveilige productlijn die uniek is in de kruiden, sauzen en marinadewereld.

Duurzaam wonen

Ontdek de toekomst van duurzaam wonen! Stap binnen in een huis uit het jaar 1850 dat de norm verlegt en aardgasvrij is gemaakt door de toegewijde bewoners Jan en Corine. Laat je inspireren door praktische oplossingen die deze woning hebben veranderd tot een groen en energiezuinig thuis.

Duurzaam wonen en boerderij van de toekomst

Duurzaam wonen & Boerderij van de toekomst

Duurzaam wonen

Ontdek de toekomst van duurzaam wonen! Stap binnen in een huis uit het jaar 1850 dat de norm verlegt en aardgasvrij is gemaakt door de toegewijde bewoners Jan en Corine. Laat je inspireren door praktische oplossingen die deze woning hebben veranderd tot een groen en energiezuinig thuis.

Boerderij van de toekomst

Agrarisch ondernemers Roel van Dijk houdt zich naast zijn melk- en vleesvee bezig met het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen. Een aantal jaar geleden heeft hij het besluit genomen om kleinschalig en duurzaam te gaan produceren in plaats van meer koeien te houden en te melken. Ook hebben ze een zelfoogsttuin en werken ze met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit najaar stond er een container op zijn erf voor het kweken van shiitakes. Een van zijn nieuwe producten is de ‘hybride’ hamburger, deze bestaat uit 50% vlees en 50% shittakes. Wilt u hier meer van weten? Boer Roel vertelt u graag meer over zijn boerderij van de toekomst.

Duurzaam wonen in een strobalenhuis & ?

Duurzaam wonen in een strobalenhuis

In Achterberg (gemeente Rhenen) wonen Dick en Ria Hogenkamp. Zij hebben hun nieuwbouwwoning in 2016/2017 laten bouwen. Zij wilden dat hun woning duurzaam, milieuvriendelijk, levensloopbestendig en zo mogelijk energieneutraal gebouwd zou worden. Stro is een milieuvriendelijk product, isoleert goed en is niet duur. Het stro voor dit huis kwam uit Groningen. Van een bijproduct is het een primair product geworden met weinig transportkosten. Dick en Ria laten je graag zien dat nieuwbouw en duurzaamheid uitstekend te combineren zijn en duurzaam bouwen per saldo niet duurder is dan traditionele bouw.

titel?

??

Meer info

Strobalenhuis

Gezonde en duurzame eetomgeving & Circulaire voedselketen

Gezonde en duurzame eetomgeving

Ontdek hoe de voedselomgeving in de wijk gezonder en duurzamer kan worden.
Maud Hulshof, Wethouder, en Maartje Poelman, Gezondheidswetenschapper aan de Wageningen Universiteit, bieden een uniek inzicht in de successen en uitdagingen van vier jaar leren in de Regio Deal Foodvalley. En laat je inspireren door een praktijkcase.

Circulaire voedselketen

??

Circulaire voedselketen & gezonde en duurzame eetomgeving

Circulaire voedselketen

??

Gezonde en duurzame eetomgeving

Ontdek hoe de voedselomgeving in de wijk gezonder en duurzamer kan worden.
Maud Hulshof, Wethouder, en Maartje Poelman, Gezondheidswetenschapper aan de Wageningen Universiteit, bieden een uniek inzicht in de successen en uitdagingen van vier jaar leren in de Regio Deal Foodvalley. En laat je inspireren door een praktijkcase.

Duurzaam brouwen & Gedeelde supercomputer

Duurzaam brouwen

??

Gedeelde supercomputer

??

Meer info

??

Afmelden voor de
Ontdek & Ontmoet Regio Foodvalley